waar blijft dat turfschip ?

waar blijft dat turfschip ?

Proost !

Proost !

Verwen jezelf....

Verwen jezelf....

familie Kramers, Helsdingen en van den Nobelen, bedankt voor de foto's...

familie Kramers, Helsdingen en van den Nobelen, bedankt voor de foto's...

fietsen, dwars door het peelgebied

fietsen, dwars door het peelgebied

doe mij maar een toetje...

doe mij maar een toetje...

smakelijk eten...

smakelijk eten...

HAPPEN en TRAPPEN fietsroute Oost West, Peel Best

Met momenteel ruim 90 routes is Happen en Trappen.nl 

/

de grootste aanbieder van culinaire fietsroutes in Nederland. En het houdt niet op! Er worden nog steeds nieuwe routes geïntroduceerd.

Geïnteresseerden kunnen op een bijzondere manier kennismaken met de routes van Happen en Trappen. Happen en Trappen brengt u naar de prachtigste plekjes in Nederland. Een dag lang fietst u een schitterende fietsroute, waarbij u onderweg stopt voor heerlijke en verrassende gerechten. 

/

Happen en Trappen, een gezellig dagje uit voor iedereen! 

Een combinatie van sportief bezig zijn en culinair genieten, dat is Happen en Trappen! U ontdekt de mooiste plekjes van Nederland of België, waarbij per route vijf restaurants u gastvrij zullen ontvangen. Happen en Trappen is een gezellig dagje uit voor iedereen en kost slechts €39,95 per persoon

Bij onze onderneming, Familierestaurant "Klein Volk' | Camping Beringerzand, kunt u genieten van de START (tussen 10 en 11 uur) met heerlijke koffie / thee en warm APPELGEBAK!

Daarna gaat u trappen naar het voorgerecht bij Hotel Eetcafé In d’Ouwe Peel in Helenaveen. 
Dan, op naar een smakelijk soepje bij Nostalgie Eten & Drinken te Meijel

Het hoofdgerecht geniet u bij Preuverie Bekkers Marie in Roggel, en van daaruit fietst u, terwijl u opnieuw een historisch sluisje in een Peelkanaal kruist, door naar de laatste tussenstop: het dessert bij Mr. & Mrs. IJs - Eten - Drinken in het centrum van Panningen.
Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u weer terug bij het startpunt. 

Bij zowel het voorgerecht als hoofdgerecht heeft u de keuze uit vlees, vis en vegetarisch. 

Een dagje Happen en Trappen is eenvoudig te reserveren, tot uiterlijk één dag van te voren tot 18.00 uur ’s avonds. Onze route kunt u boeken via de website van Happen en Trappen door te klikken op deze link

In veel regio’s in Nederland zijn Happen en Trappen-routes te vinden, ook in deze regio!

De route Oost-West-Peel-Best (47 km) start bij Camping Beringerzand / Familierestaurant Klein Volk in Panningen.

U kunt HIER rechtsreeks reserveren voor de route OOST WEST, PEEL BEST

 

Happen en Trappen route Oost West, Peel Best

De Happen en Trappen route, Oost West, Peel Best start bij familierestaurant Klein Volk in Panningen.

Dit familierestaurant is gesitueerd in een historisch kloostergebouw 'Patershof' bij camping Beringerzand. U fietst vanaf hier naar het dorp Helenaveen, voor het voorgerecht bij Hotel de Halte. Stap onderweg even uit de route, een smal bospad in, en u komt bij een monument, waar in 1944 een Lancaster bommenwerper, op weg naar Oberhausen, is neergestort.

Vanaf Helenaveen vervolgt u de route naar Meijel, waar de soep opgediend wordt in restaurant Nostalgie, eten en drinken.

Langs de Helenavaart vindt u het ‘Zinkske’, een beschermd natuurgebied, ingeklemd in de hoek tussen de Helenavaart en het Kanaal van Deurne, zo mooi…. 
Het loont altijd om eens op een mooie plek stil te zijn. Totaal stil. En beleef het dan zo intens, dat je je eigen ademhaling hoort… tot een eenwording met de natuur. Beleef dit, ga verder en je vergeet deze plek nooit meer…

De route vervolgt zich naar Roggel, voor het Hoofdgerecht bij preuverie Bekkers Marie. Onderweg fietst u een klein stukje langs het afwateringskanaal. Dit 10 km lange kanaaltje verbindt de Noordervaart met de Maas in Neer, bedoeld voor trekschuiten om turf te vervoeren. Later vandaag zult u dit kanaaltje opnieuw kruisen. 

Stop dan even bij het historische sluisje; ziet u de trekschuiten met turf….?

Heerlijk uitbuiken doet u tijdens, maar zeker na het genieten van het nagerecht bij mr. en mrs. IJs midden in het gezellige centrum van Panningen. 

Terug naar het vertrekpunt van vanmorgen. Voor het kloostergebouw ‘Patershof’ ligt de historische Midgetgolftuin 'Emmaüs' alwaar u de hele geschiedenis van dit oudste recreatieoord van Nederland kunt lezen en bekijken. Een bezoekje meer dan waard...

De foto's werden in 2013 gemaakt door de families van den Nobelen, Kramers en Helsdingen. Bedankt daarvoor....