Camping Beringerzand heeft een rijke historie

113 jaar.... (1904 - 2017) !!!

Daarmee is de camping dan ook het oudste recreatieoord van Nederland !

Deze historie is te zien en te lezen op fraaie informatieborden in Historische Midgetgolftuin Emmaüs. 

De midgetgolftuin is de vroegere 'Maria-tuin' van de Paters Lazaristen. De route in het midgetgolfspel brengt u naar deze vervlogen tijden. U loopt hier zelfs door de ruïne van de 'LOURDES-grot'. In 1905 werd hier begonnen met de bouw van een zaal waar 's middags het diner kon worden gebruikt. Dit is het karakteristieke kloostergebouw Patershof, aan de ingang naar de camping. In 1908 werd het terrein gedoopt tot Emmaus, welk tot 1965 het wekelijkse ontspanningsoord voor scholastieken en novicen is geweest. Door frisse ondernemingsgeest en fantasie van deze geestelijke studenten kon het terrein wedijveren met het aardse paradijs. De visvijver aan de overzijde van de weg is destijds geheel met de hand uitgegraven en deed toen dienst als het eerste zwembad in de gemeente Helden!

Sinds 1970 is het terrein camping Beringerzand; een klein dorp (nu 21 ha, met ca. 120 vaste en 375 toeristische plaatsen), met 'vrije inwoners', welke beschikken over alle moderne voorzieningen.

In deze prachtige midgetgolftuin is iedereen welkom. Het tarief voor een spelletje midgetgolf is € 3,50 per persoon, inclusief een consumptie t.w. van € 2,00 op terras of in de bar van Patershof. Voor onze campinggasten is het spelletje midgetgolf in de verblijfskosten inbegrepen